TASON VALINTAOPAS

Kotimainen kivitaso mittatilaustyönä

Kivitaso on komea katseenvangitsija, joka helppohoitoisuudellaan on jokapäiväinen ilo kodin arjessa. Kotimaisena perheyrityksenä Ylämaan Graniitti on turvallinen valinta kivitason ja muiden kivituotteiden toimittajaksi. Voit olla varma paitsi työn ja kivimateriaalin laadusta, myös tuotetakuusta ja kivitasojen huoltopalveluista. Ylämaan Graniitti antaa valmistamiensa kivitasojen työstöille 15 vuoden takuun. Saatavilla on myös Ikitakuu huoltosopimus, jolla pidät kivituotteesi uudenveroisina jopa vuosikymmeniä. Ylämaan Graniitti toteuttaa kivestä ja kvartsimateriaaleista mittatilaustyönä myös mm. ikkunalautoja, ruokapöytiä, lattia- ja pihalaattoja sekä porrasaskelmia.

Keittiön kivitasojen materiaalit

Kotimaiset graniitit ja muut maaperästä louhitut aidot luonnonkivimateriaalit Ylämaan Graniitti työstää itse alusta alkaen. Jokainen kivierä on ulkoasultaan yksilöllinen, vaikka noudattaakin kivilajille tyypillistä ulkonäköä. FinEko-merkistä tunnistat Ylämaan Graniitin kotimaiset kivivaihtoehdot. Luonnonkivitasojen vakiovahvuudet 20 ja 30 mm, massiivireuna voidaan toteuttaa 40-100 mm vahvuisena.

Näin hankit tason Ylämaan Graniitilta:

  1. VERTAILE eri materiaaleja
  2. Päätä MATERIAALI ja PINTA*
  3. Valitse VAHVUUS** ja MUOTOILUT
  4. Pyydä TARJOUS jälleenmyyjältä
  5. Tilaa tarvittaessa KIVINÄYTE
  6. TILAUS jälleenmyyjältä
  7. TOIMITUS ja valtuutettu ASENNUS
  8. Rekisteröi kivikohtainen TAKUU
  9. Ikitakuu-huoltosopimus

*Luonnonkiviin voi valita pintakäsittelyksi kiiltävän, matan tai antiikkipinnan. Kvartsi- ja täyskvartsitasoissa pintakäsittely on värimallikohtainen.

**Vakiopaksuus vaihtelee. Kaikista tasomateriaaleista saadaan paksun näköinen ns. massiivireunatekniikan avulla.

Täyskvartsitasojen (tuotemerkkeinä Dekton ja Lapitec) raakaaineena on vain luonnon mineraaleja. Ominaisuuksiltaan täyskvartsi on luonnonkiven kaltaista – ikään kuin ihmisen valmistamaa kivimateriaalia. Täyskvartsi saa sävynsä luonnon väripigmenteistä, joten täyskvartsitasoista löytyy myös luonnonkiveä muistuttavia malleja. Täyskvartsi kestää hyvin kuumuutta ja se sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Dekton-tasojen vakiovahvuus 20 mm (tilauksesta 12 mm). Lapitec-tasojen vakiovahvuus 12 mm. Massiivireunatekniikalla tasoon voidaan toteuttaa jopa 100 mm reunavahvuus.

Kvartsi- eli kvartsikomposiittitasot (tuotemerkkeinä Silestone ja Caesarstone) työstetään Ylämaan Graniitilla kvartsipuristelevyistä. Kvartsitaso sisältää luonnonkvartsin (93 %) lisäksi sidosainetta, ja sävynsä tai välkehtivän ilmeensä taso saa erilaisista luonnonkvartsiin lisätyistä tehosteaineista. Kvartsikomposiitilla on parempi taivutuslujuus kuin täyskvartsilla, joten siitä voidaan valmistaa täysintegroituja altaita mm. keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Silestone- ja Caesarstone-kvartsitasojen vakiovahvuudet 20 mm ja 30 mm. Massiivireunantekniikalla tasoon voidaan toteuttaa jopa 100 mm reunavahvuus.

Suomalainen kivi on kestävä, kaunis ja ekologinen

Ylämaan Ruskea, Kurun harmaa, Ylämaan Vihreä tai taianomainen Spektroliitti ovat suoraan Suomen luonnosta. Luonnonkiviä on Ylämaan Graniitin valikoimissa toistakymmentä ja FinEko-merkistä tunnistat Ylämaan kotimaiset luonnonkivet. Suomalainen kivi on ekologinen ja pienen hiilijalanjäljen omaava materiaalivalinta keittiöön, kylpyhuoneeseen ja ulos: lähellä louhittu, lyhyen matkan kuljetettu ja luonnostaan erittäin kestävä. Kivitasot ja laatat voi myös kierrättää uudelleenkäyttöön.

Vertaile eri tasomateriaaleja:

Ylämaan Graniitin oman malliston kvartsivärien ja luonnonkivien toimitusaika on 3–4 viikkoa.
Tilaustuotteina on saatavilla ohuempia ja vahvempia kvartsi- ja täyskvartsitasoja, toimitusaika 6–8 viikkoa. Kysy lisää: kivitaso@ylamaangraniitti.fi