ALLASRATKAISUT

Kodin allasratkaisut mittatilaustyönä

Näyttävät ja tyylikkäät allasratkaisut ovat arjen luksusta kaikissa kodin tiloissa. Olipa kyseessä keittiö, kylpyhuone, wc tai kodinhoitohuone, on allas usein tilan käytetyin toiminto. Ylämaan Graniitilla mittatilaustyönä valmistettavaan kokonaisuuteen voi yhdistää luonnonkivitasoja, kvartsimateriaaleja sekä erilaisia allastyyppejä – riippuen halutusta kokonaisuudesta ja budjetista.

Altaan kiinnitystavalla voidaan vaikuttaa kokonaisuuden ulkonäköön ja käyttöominaisuuksiin. Ylämaan Graniitilla on valikoimissaan myös useita omia altaan kiinnitystapoja. Laajan valikoiman ansiosta voimme tarjota tyylikkäät allasratkaisut, joissa yhdistyvät parhaat käyttöominaisuudet ja kestävyys.

Tarkempaa tietoa allasaukotuksista ja kiinnitystekniikoista löytyy Muotoilut ja työstöt -sivulta. Ylämaan Graniitin omien tuotteiden lisäksi mallistossa on useita Cosentinon Silestone-malliston tasoja integroiduilla altailla.

Vaaleaan Dekton-tasoon on integroitu Stalan musta komposiittiallas.

Täysintegroitu komposiittiallas keittiöön

Luonnonkivi-, Dekton-, keramiikka -ja kvartsitasoon integroitu komposiittiallas on tyylikäs ja käytännöllinen valinta. Kuvan valkoinen komposiittiallas on täysintegroitu marmorikuvioiseen Dekton-tasoon. Tason välisestä saumasta tulee lähes huomaamaton, joten yhtenäisten pintojen ansiosta tasoon täysintegroidut allasratkaisut ovat helppohoitoisia ja hygieenisiä.

Tason alle kiinnitetty allas

Kaikkiin Ylämaan Graniitin tasomateriaaleihin voidaan asentaa teräs-, komposiitti- tai posliiniallas siten, että allas kiinnitetään tason alle. Kuvassa vaalea keittiö saa kontrastia tummasta teräsaltaasta, joka on kiinnitetty Silestone-kvartsitason alle. Tason kiillotettu reuna allasaukossa on näyttävä kehys valitulle altaalle.

Huullosallas mukailee tason pintaa

Luonnonkiviseen tai kvartsimateriaalista valmistettuun tasoon huullosaukotuksen avulla asennettava allas on tyylikäs vaihtoehto kaikkiin kodin tiloihin. Siistin huulloksen avulla tason pintaan upotettu allas sulautuu tasoon ja on käytössä hygieeninen. Huullosaltaissa on runsaasti vaihtoehtoja, yleisimpiä ovat teräs- ja komposiittialtaat. Kuvan teräsallas on asennettu kvartsitasoon.

Forte -aukotus keittiöön

Forte -aukotuksessa reuna on tehty kallistettuna, jolloin reuna kestää paremmin iskuja. Kyseinen aukotustapa voidaan tehdä kaikkiin materiaaleihimme ja kyseiseen aukotustapaan sopii kaikki alta kiinnitettävät altaat.

Suositellemme Forte -aukotusta erityisesti Dektoniin, Lapiteciin ja keraamisiin tasoihin kestävyyden vuoksi.

Kiviallas kotimaisesta FinEko-luonnonkivestä

Ylämaan Graniitin oman malliston näyttävä kiviallas voidaan valmistaa kotimaisista matta- ja antiikkipintaisista FinEko20-luonnonkivistä. Teräsrakenteella vahvistetun luonnonkivialtaan kivipohja on irrotettavissa pohjaventtiilin puhdistusta varten. Allasta voi käyttää myös ilman kivipohjaa, jolloin alla oleva teräsallas näkyy. Kuvan tason ja kivialtaan materiaalina on antiikkipinnalla viimeistelty Mystinen Musta Gabro -luonnonkivi.

Täysintegroitu komposiittiallas kylpyhuoneeseen

Kauniisti kaartuva Bay-allasratkaisu on Ylämaan Graniitin omaa suunnittelua. Kivikomposiittinen allas integroidaan asiakkaan valitsemaan kvartsitasoon. Bay voidaan toteuttaa myös näyttävänä kahden rinnakkaisen altaan kokonaisuutena. Altaan värivaihtoehdot valkoinen ja musta.

Tason alle kiinnitetty posliiniallas

Kaikkiin Ylämaan Graniitin luonnonkivitasoihin sekä kvartsimateriaaleihin voidaan yhdistää alta kiinnitettävä posliiniallas. Tason alle kiinnitettäviä pesuallasmalleja on useita ja vaihtoehtoihin voi tutustua Geberit VariForm -sivulla.

Allas tason päällä

Pyöreitä muotoja tai linjakkaita kulmia – yhdistä sisustukseesi sopiva posliiniallas tai kvartsikomposiittiallas  Ylämaan Graniitin luonnonkivestä tai kvartsimateriaaleista valmistettuun tasoon. Ylämaan Graniitti viimeistelee tason suunnitelmien mukaan ja työstää altaan vaatimat aukotukset. Kuvassa Dekton Helena -tasot ja Silestone -materiaalista valmistetut altaat.

Cosentinon tasoon integroidut pesualtaat

Ylämaan Graniitti toimittaa minimalistisen tyylikkäät Cosentinon kylpyhuoneen pesuallas- ja tasokokonaisuudet millintarkkojen suunnitelmien mukaan. Malleja on toistakymmentä – suosituimpina kaltevapohjainen Armony-allas ja suorareunainen Elegance. Sisustukseen sopiva väri löytyy varmasti, sillä saatavilla on Ylämaan Silestone-kvartsien vakiovärien lisäksi Cosentinon laaja tilausvärivalikoima.

Elegance-allas Silestone-kvartsista

Ylämaan Graniitti toteuttaa haluamasi pesualtaat ja tasot mittatilaustyönä. Lisää Silestone-materiaalista valmsitettuja allasmalleja löydät Cosentinon sivulta.

Bol-allas kvartsista

Ylämaan Graniitin mallistosta löytyy myös Bol -allas, joka on kompakti kooltaan. Allas voidaan asentaa jopa 400 mm syviin tasoihin. Värivaihtoehdot ovat New Extreme Blanco Zeus, Negro Tebas, Lagoon, Coral Clay suede ja Eternal Calacatta Gold.

Näin huollat kvartsitason ja -pesualtaan

Kvartsitasot ja Silestone-pesuallaskokonaisuudet ovat hygieenisiä ja helppohoitoisia. Kvartsimateriaalin vedenimukyky on lähes nolla, joten lika ei imeydy tasoon kovinkaan helposti. Kaikenlaiset tahrat on helppo puhdistaa esimerkiksi lämpimällä vedellä, tiskiaineella ja mikrokuituliinalla. Tehokkaampaan puhdistukseen suosittelemme ns. ihmesientä.

Kaltevapohjaisen (esimerkiksi Silestone Armony) pesualtaan pohjaventtiili on piilossa irrotettavan kaltevan kannen alla. Kansiosan saa helposti irti allastoimituksen mukana olevien imukuppien avulla. Allasta voi käyttää myös sellaisenaan, ilman kansilevyä.

SISUSTA KIVELLÄ SAUNASSA JA KYLPYHUONEESSA!

Lisää ideoita

Tasomateriaali Silestone New Extreme Blanco Zeus.