YLÄMAAN GRANIITTI

Ylämaan Graniitti är en av de ledande producenterna av bänkskivor av sten i Finland

Ylämaan Graniitti är ett finskt familjeföretag och en betydande aktör inom stenbranschen i Finland. Företaget finns beläget i Ylämaa i Syd-Karelen i sydöstra Finland. I produktpaletten förenas inhemsk natursten från den egna koncernens stenbrott, internationella topprodukter och en ständigt fortgående innovation. Det breda serviceutbudet gör de hållbara och vackra stenprodukterna tillgängliga för allt fler.

Fyrtio år av stenhård erfarenhet

Företagets grundare Jaakko Tielinen påbörjade utbrytningen på 1950-talet, då granit av hög kvalitet var efterfrågat såväl i hemlandet som exportprodukt. Det första egna stenbrottet grundades i början av 1970-talet och den högklassiga granitförädlingen startades år 1980. Under fyra decennier har bänkskivor av sten och biprodukter tillverkade av Ylämaa Graniitti funnit vägen till kända köksföretags och andra återförsäljares sortiment samt till tusentals finska hem. Ylämaan Graniitti står årligen för stiliga bänkskivor och andra inredningsobjekt av sten i mängder av projekt som höghus, hotell, företagslokaler och andra högklassiga projekt.

  1. Verkställande direktör Jukka Tielinen
  2. Personalstyrka ca 30 personer
  3. 10 egna riksomfattande monteringsgrupper
  4. Omsättning 4,2 milj. €
  5. Ca 200 återförsäljare

Vi är en familj med fem företag. Våra familjemedlemmar är Ylämaan Graniitti Oy/ Ab (interiörssten), Granite Development Oy (granitblockförsäljning), LT Granit Oy/ Ab (utbrytning), Ylamaa Massive Granite Oy/ Ab (landskap och stenläggning) och Kurun Kivi Oy/ Ab (utbrytning).

Bekanta dig med produktutbudet

Ylämaan Graniitti tillverkar produkter av natursten, kvarts och helkvarts. Olika bänkskivor, kakel, hand- och tvättfat och andra produkter tillverkas skräddarsytt av de material kunden har valt. De hållbara och tidlösa inredningsprodukterna av sten lämpar sig för hemmets alla utrymmen. Ylämaan Graniittis landsomfattande mätnings- och monteringsservice garanterar en slutprodukt av kvalitet.

På produktsidorna kan du se de naturstenar, kvarts och helkvarts som finns i sortimentet. I idégallerian går det att bekanta sig med exempel på olika projekt som genomförts. Produktsidorna och idégallerian är på finska.

Ytterligare information

Du kan kontakta Ylämaan Graniittis kundservice på finska, engelska och ryska:
kivitaso@ylamaangraniitti.fi
Telefon +358 5 621 9200 (mån- fre kl. 8-16)