Kivitason hoito

Pöytäpinnat pidetään puhtaana, pyyhkimällä ne normaalisti nihkeällä tai kostealla liinalla. Kiillotettu pinta on tiivis, se ei ime likaa syvälle huokosiin, vaan pinnalle kertynyt lika on helppo poistaa. Tarvittaessa puhdistusaineena voi käyttää pesuainetta laimeana liuoksena. Graniitti kestää hyvin neutraaleja (pH 6-8), heikosti emäksisiä (pH8-10) ja heikosti happamia (pH4-6) pesuaineita. Puhdistukseen ei saa kuitenkaan käyttää vahvasti happamia (pH alle 2) tai emäksisiä (pH yli 11) eikä karkeita ja hankaavia pesuaineita. Mikäli pesuaineliuoksen vaikutus on epävarma, sitä kannattaa testata tuotteeseen sellaiseen kohtaan, josta mahdollinen vahingollinen vaikutus ei näy tai ole muuten haitaksi.

Vaaleista kivistä ruoka-aineet on poistettava mahdollisimman nopeasti, ettei ruoka-aineet ehdi imeytyä kiveen ja aiheuttaa siihen tahroja.

Kaikki Ylämaan Graniitin toimittamat luonnonkivitasot suojataan kivisuoja-aineella. Tasojen suojakäsittelyväli on useita vuosia riippuen tasojen käyttöasteesta. Tasolle voi tehdä pisaroimistestin pirskottamalla tason pinnalle vettä. Jos vesi pisaroi tason pinnalla on suojakäsittely kunnossa. Suojakäsittely on helppo uusia itse. Tarvittavan aineen voi tilata Ylämaan Graniitin myyntipalvelusta. Tärkeää on puhdistaa taso hyvin ennen uuden suojakäsittelyn tekemistä.